Uprava za indirektno oporezivanje oduzela 417.000 KM robe

Bez autora
Apr 19 2010

Uprava za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH u ovogodišnjem prvom kvartalu oduzela je robu od oko 417.000 KM, dok je podnijeto 127 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Među privremeno oduzetom robom najviše se nalazi tekstilnih proizvoda, cigareta, dioptrijskih naočara, automobila i dijelova za automobile, razne tehničke robe, tableta i kafe. Oduzeta roba se čuva u skladištima UIO i služi kao dokazni materijal u postupcima pred nadležnim sudovima. Konačna odluka nadležnog suda je obavezujuća za UIO i sa predmetnom robom se postupa u skladu sa sudskom presudom. Akcizna roba, poput cigareta i alkohola, većinom se uništava, dok se druga roba najčešće prodaje na licitacijama i direktnim prodajama koje organizuje Uprava. Sredstva, koja se dobiju prodajom oduzete robe, zbog učinjenog carinskog prekršaja uplaćuju se na jedinstveni račun UIO, te se dijele korisnicima zajedno sa prihodima od indirektnih poreza.

Uprava za indirektno oporezivanje oduzela 417.000 KM robeUprava za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH u ovogodišnjem prvom kvartalu oduzela je robu od oko 417.000 KM, dok je podnijeto 127 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, izjavio je portparol UIO BiH Ratko Kovačević.

"Među privremeno oduzetom robom najviše se nalazi tekstilnih proizvoda, cigareta, dioptrijskih naočara, automobila i dijelova za automobile, razne tehničke robe, tableta i kafe", rekao je Kovačević "Glasu Srpske".

On je naglasio da se oduzeta roba čuva u skladištima UIO i služi kao dokazni materijal u postupcima pred nadležnim sudovima.

"Konačna odluka nadležnog suda je obavezujuća za UIO i sa predmetnom robom se postupa u skladu sa sudskom presudom. Akcizna roba, poput cigareta i alkohola, većinom se uništava, dok se druga roba najčešće prodaje na licitacijama i direktnim prodajama koje organizuje Uprava", naveo je Kovačević.

On je dodao da se sredstva, koja se dobiju prodajom oduzete robe, zbog učinjenog carinskog prekršaja uplaćuju na jedinstveni račun UIO, te se dijele korisnicima zajedno sa prihodima od indirektnih poreza.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik